Eerste Hulp aan kinderen


Schaafwond_internetversie_01_19603d77b2

Eerste Hulp aan kinderen vraagt in bepaalde gevallen extra kennis. Sommige handelingen zijn ook anders dan bij een volwassene. Met een certificaat Eerste Hulp aan kinderen weet je hoe je Eerste Hulp kunt verlenen aan zuigelingen en kinderen bij stoornissen in de vitale functies en plaatselijke letsels, die veel bij zuigelingen en kinderen voorkomen. Ook krijg je inzicht in de gevaren die in het bijzonder zuigelingen en kinderen bedreigen en de wijze waarop deze kunnen worden bestreden.

Het certificaat kan behaald worden zonder enige voorkennis van basis Eerste Hulp. Diegenen die het diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis al in hun bezit hebben, krijgen na afloop een vermelding op het diploma dat zij dit certificaat hebben behaald.

Gegevens over de cursus

Aantal lessen 7 Inclusief examen.
Prijs € 139,50 Inclusief lesboek, verbandmateriaal en gebruik oefenpoppen.
Diploma Ja Erkend door Het Oranje Kruis.
Weekdag Dinsdag
Lestijden 19.30 – 21:30 Inclusief pauze.
Start Cursus: zie agenda Er is nog plek voor meer cursisten.
Locatie loevesteinplaats, 2613GL, Delft
Aanmelden Inschrijven Of mail de secretaris.

Onderwerpen

In de cursus wordt aandacht besteed aan de verschillende ontwikkelingsstadia van zuigelingen en kinderen, hun omgeving en welke maatregelen je kunt nemen om de veiligheid te vergroten. Ook komt een aantal kinderziekten aan bod en hoe je dan kunt handelen.
Tijdens de cursus leer je hoe je Eerste Hulp kunt verlenen, bij bijvoorbeeld:

  • een bloeding
  • shock
  • kneuzing en verstuiking
  • botbreuk
  • tandletsel
  • oververhitting
  • koortsstuipen
  • brandwond

Examen

De opleiding wordt afgesloten met een examen door Het Oranje Kruis.
De minimumleeftijd om hieraan deel te nemen is 16 jaar. Na het behalen van het examen ontvang je het diploma Eerste Hulp aan kinderen van Het Oranje Kruis of de aantekening wordt bijgeschreven op je EHBO-diploma. Het diploma Eerste Hulp aan kinderen is twee jaar geldig. Om de geldigheidsduur na twee jaar te verlengen, is het raadzaam herhalingslessen te volgen. Tijdens deze lessen worden bepaalde onderwerpen herhaald en kun je aantonen nog steeds een kundige eerstehulpverlener aan kinderen te zijn.

Extra informatie

Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en de GGD Nederland hebben aan gastouders de eis gesteld dat zij vanaf 1 januari 2010 in het bezit moeten zijn van een geregistreerd certificaat Eerste Hulp aan kinderen van Het Oranje Kruis, NedCert, Nikta of LPEV.

Iedere houder van een geldig certificaat Eerste Hulp aan kinderen van Het Oranje Kruis is verzekerd tegen wettelijke aansprakelijkheid voor schade aan zaken of personen wanneer zij Eerste Hulp verlenen. Het Oranje Kruis vindt het belangrijk dat EHBO’ers zonder angst of belemmering Eerste Hulp kunnen verlenen.