Herhaling Eerste Hulp inclusief Eerste Hulp aan kinderen


Het Eerste Hulpdiploma is twee jaar geldig en wordt alleen verlengd als jaarlijks herhalingslessen worden gevolgd, of indien je opnieuw (met goed gevolg) examen aflegt. Tijdens de herhalingslessen worden bepaalde onderwerpen herhaald en kun je aantonen nog steeds een kundige eerstehulpverlener te zijn. Zoals iedereen kan begrijpen is herhaling noodzakelijk, omdat kennis en vaardigheden zonder goede en praktische training snel minder worden.

Gegevens over de cursus

Aantal lessen 7 Inclusief eindoefening.
Prijs € 70,00 Inclusief verbandmateriaal en gebruik oefenpoppen.
Diploma Ja Erkend door Het Oranje Kruis.
Weekdag Dinsdag
Lestijden 19.30 – 21:30 Inclusief pauze.
Start Groep 1: zie agenda
Groep 2: zie agenda
Groep 3: zie agenda
Locatie loevesteinplaats, 2613GL, Delft
Aanmelden Inschrijven Of mail de secretaris.

Onderwerpen

Tijdens deze lessen, waarbij de nadruk wordt gelegd op het praktisch handelen, komen alle belangrijke onderwerpen nog eens aan bod. Daarnaast wordt ook nieuwe kennis opgedaan in de vorm van verdieping op diverse onderwerpen en wijzigingen die bijvoorbeeld landelijk worden doorgevoerd door de Nederlandse Reanimatieraad.

Andere vormen van oefening

Een ander aspect is de mogelijkheid – in principe voor iedereen – tot het krijgen van praktijkervaring door deelname aan demonstraties.

Teams van verschillende Eerste Hulp verenigingen meten zich in kennis en vaardigheden met als belangrijkste doel voor de deelnemer en toeschouwer ervaring in het behandelen en aanpakken van ongevallen op te doen.

Iedereen kan hieraan deelnemen, maar ook toekijken levert inzicht in de Eerste Hulp op.

Daarnaast wordt regelmatig assistentie van eerstehulpverleners gevraagd voor ondersteuning op sportvelden en bij andere manifestaties. Indien je interesse hebt in deze praktijkervaring, dan kun je je aanmelden via info@bernardus-ehbo.nl.