Leren reanimeren met de AED (BLS)


BLS staat voor Basic Life Support. Voor de meeste mensen beter bekend als reanimeren. Reanimeren is iets dat iedereen kan leren. In een training van ongeveer 4 uur leer je hoe je iemand met een circulatiestoornis (hartstilstand) op de best mogelijke manier kunt helpen. Met de vaardigheden die je op deze cursus leert kun je de kans op overleven van het slachtoffer aanzienlijk vergroten. De instructeur leert je een aantal stappen die je moet doorlopen wanneer je geconfronteerd wordt met een slachtoffer met een hartstilstand. Je leert het slachtoffer te beademen en borstcompressies (hartmassages) te geven en een AED te gebruiken. AED staat voor Automatische Externe Defibrillator. Met behulp van de AED kun je het hart van het slachtoffer een kleine elektrische schok geven. Deze schok helpt het hart mogelijk weer op gang. Met behulp van de AED geef je het slachtoffer een nog grotere kans te overleven.

Bedrijfshulpverleners en mensen die een cursus Eerste Hulp volgen, leren reanimeren als intergraal onderdeel van de opleiding. Tijdens de cursus ‘Leren reanimeren met de AED’, wordt een aantal levensreddende handelingen aangeleerd. De nadruk ligt hierbij op de reanimatie zelf. Ook wordt het gebruik van de AED aangeleerd.

Om deze cursus te kunnen volgen hoef je niet in het bezit te zijn van het diploma Eerste Hulp.

Schrijf je nu in… Reanimatie redt levens! 

Voor groepen vanaf 4 personen kunnen we de cursus ook op locatie aanbieden. Bijvoorbeeld thuis, in de sportkantine of op het werk.

Gegevens over de cursus

Aantal lessen 1 Inclusief toetsing.
Prijs nnb Inclusief lesboek, verbandmateriaal en gebruik oefenpoppen.
Diploma Ja Erkend door de Nederlandse Reanimatieraad.
Weekdag Dinsdag
Lestijden 19.30 – 21:30 Inclusief pauze.
Start Op aanvraag ook op locatie.
Locatie
Aanmelden Inschrijven Of mail de secretaris.

Onderwerpen

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Stoornissen in het bewustzijn
  • Reanimatie
  • Gebruik van de AED